PLAATSEN DIE U MOET BEZOEKEN ALS U NAAR CHILI GAAT

ATACAMA IN BLOEM
Een ware explosie van kleuren lijkt de regio Atacama, in het noorden van Chili, te hebben overgenomen. Tussen november en december verandert een groot aantal bloemen het droogste gebied op aarde in een natuurlijke regenboog die dit jaar de meest voorkomende zal zijn in de afgelopen vijf seizoenen.

NATIONAAL PARK TORRES DEL PAINE.
De drie pinakels die dit reservaat zijn naam geven, zijn roodachtig gekleurd bij het eerste daglicht. Het wandelcircuit “W” is een indrukwekkende route die naar het Torres del Paine National Park gaat en door gletsjers, kolossale torens en hoorns van graniet en rots, lagunes en valleien loopt en je unieke flora en fauna laat zien. De totale route beslaat 76 kilometer en de oriëntatiepunten zijn de Grey Glacier, de Green Valley en de Torres del Paine.

PAASEILAND
Paaseiland, genesteld in de verste breedtegraden van de Stille Oceaan, is een van de meest afgelegen bewoonde eilanden van elk continent. De ahu Tongariki is de grootste van de groepen moais van de mythische Rapa Nui, het is samengesteld uit 15 gigantische sculpturen en vertegenwoordigt het moment van maximale sculpturale pracht van het eiland, met een 220 meter lang ceremonieel platform.

NAVIGEREN TUSSEN GLETSJERS
Chili is het land met het grootste gletsjeroppervlak van Zuid-Amerika met een oppervlakte van ongeveer 22.000 km2 verdeeld over iets meer dan 1.700 sneeuwbanken. Kajakken komt het dichtst in de buurt van het herbeleven van de reizen van de eerste bewoners van dat gebied. Tussen de fjorden en kanalen die de onregelmatige geografie vormen, zijn er routes die steeds populairder zijn geworden expedities: expedities naar de Jorge Montt, Steffens, San Rafael of O’Higgins gletsjer (in de afbeelding).

STARS IN ATACAMA
De noordelijke Chileense lucht staat wereldwijd bekend om zijn helderheid, want het regent niet 300 nachten per jaar. Op het Atacama-plateau en het Andesgebied van Coquimbo biedt de lucht een uitstekende observatie van sterren. Hier kunnen niet alleen wetenschappers van over de hele wereld genieten van de kosmos en de sterren – in enorme en moderne observatoria zoals Paranal – maar ook reizigers hebben verschillende centra voor astronomisch toerisme.

VISSEN IN AISEN
De Patagonische regio Aisén wordt beschouwd als een van de beste bestemmingen ter wereld voor sportvissen. Deze hoek van het meest zuidelijke Chili verschilt van de rest van het grondgebied door zijn weelderige bossen bedekt met mos en de overvloed aan water, met enorme meren, machtige rivieren, diepe fjorden, watervallen en gletsjers. De zuidelijke snelweg die van Puerto Montt naar Villa O’Higgins leidt, doorkruist deze hele regio gedurende meer dan duizend kilometer.

Published
Categorized as Reizen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *