meest bezochte toeristische attracties ter wereld

De Blue Lagoon, IJsland
IJsland is ongetwijfeld een van de beste reisbestemmingen; de belangstelling is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid. De nummer 1 bestemming in IJsland is The Blue Lagoon. Vorig jaar telde het een recordaantal internationale bezoekers van 700.000.
De Blue Lagoon is een natuurlijke geothermische spa verzonken in een lavaveld en staat bekend om zijn mineraalrijke geneeskrachtige wateren. Gezinnen moeten voorzichtig zijn, aangezien kinderen onder de 2 jaar niet zijn toegestaan in de zwembaden. Ook moeten kinderen tussen de 2 en 8 jaar drijvers dragen.
Als je het noorderlicht wilt zien, raden we je aan om in februari, maart, september of oktober te gaan. In februari kan de maximum temperatuur 4ºC bereiken. IJsland is het hele jaar door een erg koud land, dus in welke maand je ook gaat, bereid je voor met verschillende lagen kleding.

Machu Picchu, Peru
Toeristen raken steeds meer geïnteresseerd in Zuid-Amerika, omdat ze op zoek gaan naar minder bekende plekken in de wereld. Machu Picchu is een van de meest erkende iconen van het continent en de toeristische cijfers weerspiegelen dit.
Dit historische heiligdom, gebouwd in de eerste helft van de 15e eeuw, is een verplichte stop voor degenen die besluiten om Peru te bezoeken.

Stonehenge, Verenigd Koninkrijk
Deze reeks historische stenen monumenten dateert van 2000 tot 3000 voor Christus. Het is een iconisch monument en een van de bekendste toeristische attracties en symbolen van het VK. Sinds Stonehenge in 1982 werd toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst, is het jaarlijkse aantal bezoekers omhooggeschoten tot 1,3 miljoen toeristen per jaar. Wilt u deze toeristische attractie bezoeken?

Christus Verlosser Brazilië
Je hebt vast wel eens foto’s gezien van je vrienden met open armen onder de enorme witte replica van Christus. Het beeld staat bekend als Christus de Verlosser en werpt zijn schaduw op zo’n 1,8 miljoen bezoekers per jaar. De beste of slechtste dag om naar Rio de Janeiro te gaan, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt, is Paaszondag. In de afgelopen jaren was dit een van de toeristische attracties die de meeste mensen heeft ontvangen tijdens religieuze festiviteiten, met maar liefst 14.000 bezoekers.

Acropolis van Athene, Griekenland
Deze oude ruïnes van Athene hangen boven de schilderachtige klif van Griekenland. Ondanks lopende restauratieprojecten blijven er jaar na jaar massa’s toeschouwers naar de locatie komen. De gemeenschap bereidt zich voor op de enorme 4,5 miljoen internationale bezoekers dit jaar.

Published
Categorized as Reizen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *